superior

DestinacionsEmpreses

La temporada de turisme actiu al Pirineu de Lleida creix en activitat

Les empreses d’Esports d’Aventura que tenen oferta a la província de Lleida confien superar enguany els condicionants de la pandèmia i incrementar en un 25% l’activitat de l’any 2020.

Tot apunta que la temporada pot funcionar bé. La nova campanya ha començat amb molt bon ritme. El Turisme Actiu al Pirineu i les Terres de Lleida superarà els 550.000 serveis contractats, en 2020 van tancar amb 440.000 serveis. Cal pensar que en un exercici normal aquest territori realitza més de 760.000 contractacions d’activitats.

Durant el pont de Sant Joan les empreses van aconseguir vendre un 85% de tota l’oferta disponible i s’intueix la progressiva normalització del sector. La COVID-19 va passar factura l’any passat quan es va perdre el 45% de l’activitat respecte a la contractació del 2019.

A Lleida operaran aquesta temporada 205 empreses de turisme actiu i esports d’aventura –un 12% menys respecte a l’any 2019–. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida considera aquest sector com estratègic, com ho són a l’hivern les estacions d’esquí a la zona del Pirineu.

El perfil del visitant de les activitats de turisme actiu és el d’un públic de proximitat, bàsicament de Catalunya i en menys quantitat de la resta de l’Estat. El públic internacional serà molt residual aquest estiu. La despesa mitjana global diària per a un client que es desplaça a les comarques de Lleida per practicar el turisme actiu és de 167,00 €/dia (54,00 € per a l’activitat i 113,00 € per a l’allotjament, els àpats i altres despeses).

El Pallars Sobirà és la comarca que concentra un major nombre d’empreses de turisme actiu a la zona dels Pirineus, amb 55, la Val d’Aran ocupa el segon lloc amb 23 empreses, seguida de l’Alt Urgell amb 19, el Solsonès amb 18, l’Alta Ribagorça amb 17, la Cerdanya lleidatana amb 16 i el Pallars Jussà amb 14.

Articles relacionats

Back to top button