superior

DestinacionsTransport

Els vols de baix cost aporten 2 de cada 3 passatgers que arriben a Catalunya

Els aeroports catalans tenen la dependència més elevada del baix cost de l’Estat. Catalunya és la primera destinació espanyola en nombre d’entrada de passatgers de vols internacionals en companyies de baix cost. Concentra al voltant del 30% del total de passatgers, seguida d’Andalusia que rep poc més d’un 14%.

Els visitants internacionals que arriben en vols de baix cost a Catalunya han pujat un 8,7% mentre que els estrangers que utilitzen les companyies tradicionals han baixat un -2,2%. Aquestes dades anuals s’han repetit en el mes de gener de 2016. En aquest mes, Catalunya ha rebut al voltant de 894.400 passatgers de vols internacionals. El 64,4% de les arribades ha estat en companyies de baix cost i el 35,6% restant, a través de companyies tradicionals.

I és que 2 de cada 3 viatgers arribats en un any són en low cost, una dada que contrasta amb la destinació de Madrid on només 1 de cada 4 arriba en aquesta tipologia de companyies. A la Comunitat de Madrid el 75% dels passatgers corresponen a aerolínies tradicionals.

Sobre companyies tradicionals, Catalunya ha ocupat la tercera posició de l’estat en el mes de gener, amb 318.000 entrades rebent 1 de cada 5 passatgers d’aquesta modalitat. És la tercera destinació d’entrades per via aèria per darrere de la Comunitat de Madrid i les Canàries amb una quota del 14,2% del total. Aquest comportament del gener està en sintonia amb la de tot l’any. En 2015 Catalunya ocupava la quarta posició en arribades de passatgers de companyies tradicionals amb 5,5 milions de viatgers internacionals, per davant es trobaven Madrid amb 12,5 milions, Canàries 7,3 milions i les Balears 6,7.

Articles relacionats

Back to top button