superior

MercatsTransport

L’Alta Velocitat connecta mig milió de viatgers entre Montpeller i Espanya

Renfe-SNCF en Cooperació connecta durant tot l’any la ciutat francesa de Montpeller amb Barcelona, ​​Girona, Figueres, Tarragona, Madrid i Saragossa. En temporada alta sumarà un total de fins a 6 freqüències.

Va ser al desembre de 2013 quan es va iniciar l’alta velocitat entre Espanya i França. Gràcies a la connexió, la ciutat francesa de Montpeller s’ha convertit en la segona emissora i receptora a França, després de París, segons informa Renfe-SNCF. En quatre anys s’han realitzat més de 480.000 viatges entre Montpeller i Espanya via l’alta velocitat. En 2017, els viatges d’aquesta línia van tenir un creixement del 14% respecte a l’exercici anterior.

Barcelona és la primera destinació de la península elegida pels clients de Montpeller, concentrant prop del 80% dels viatges. La destinació Madrid representa aproximadament el 9% dels viatges de Renfe-SNCF.

El trajecte Barcelona – Montpeller a través de l’Alta Velocitat amb un tren directe té un temps estimat de 2h52min, permetent viatjar de centre a centre de ciutat.

El perfil del viatger a bord entre Montpeller i Espanya

– El 38% dels viatges van ser realitzats per francesos, el 36% per viatgers estrangers i el 26% per viatgers espanyols.

– El motiu de viatge dels espanyols, és en un 51% privat (visites a familiars, amics…) mentre que el 55% dels viatgers francesos i el 61% dels viatgers internacionals ho fan per motiu d’oci.

– Per tipologia de viatge, destaca que més del 50% dels viatgers espanyols i francesos viatgen sols, mentre que el 60% dels viatgers internacionals viatgen acompanyats.

Articles relacionats

Back to top button