superior

Destinacions

Ocurrències? de Barcelona Global

L’associació Barcelona Global està posant propostes de futur sobre la taula del debat turístic a la ciutat Comtal. Vol jugar un paper d’interlocutor i no deixa d’aportar iniciatives propositives, encara que algunes poden semblar fruit de la improvisació.

L’última és ben curiosa. Davant el debat sobre la taxa turística, Barcelona Global proposa apujar aquest impost per a destinar-lo a cultura i música. Una ocurrència complicada d’assimilar a la ciutat de referència internacional en festivals de música i amb instal·lacions culturals infrautilitzades.

Una altra proposta cridanera, per la seva valentia, és la disposició que té Barcelona Global a crear un organisme alternatiu de promoció turística de la ciutat si no reformulen l’actual Turisme de Barcelona perquè es dediqui a les tasques per a les quals va ser creat. Està per veure la capacitat del sector per captar capital per impulsar una alternativa privada.

També proposen crear la figura del “alcalde de nit” perquè gestioni la vida nocturna i els grans esdeveniments de la ciutat.

Finalment, recordar que fa un any Barcelona Global proposava revisar l’IBI per aplicar-li un augment a aquest impost que permetés generar una bossa de diners extra que s’hauria de dedicar a la ciutat. El Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona ja es van oposar a la postura d’aquesta associació i es va manifestar obertament en contra de pujar l’IBI i la taxa turística.

El president de l’associació, Pau Guardans, ha anunciat que anualment presentaran un informe sobre ‘Turisme i ciutat “.

Articles relacionats

Back to top button