Organismes / Política turística

La reordenació d’autocars a la Sagrada Família, en servei

La nova ordenació de la mobilitat en l’entorn de la Sagrada Família per limitar els autocars turístics ja ha entrat en servei, i els autocars hauran de deixar i recollir els visitants en els nous espais previstos a l’avinguda Diagonal.

La normativa contempla dues excepcions: els autocars de grups escolars i de persones amb mobilitat reduïda que hagin comprat l’entrada per visitar la basílica anticipadament.

La decisió no ha agradat al sector turístic, que ha demanat a l’Ajuntament permetre que els autocars puguin accedir a peu de basílica, però que estiguin vetats aquells que no duguin guies oficials o turistes amb l’entrada comprada per endavant, que representen el 55-60%, segons la Plataforma per la Mobilitat d’Autocars de Barcelona.

Aquesta plataforma, que agrupa agències de viatges, autocars discrecionals, guies turístics i operadors de creuers, ha reclamat una pròrroga, argumentant que es produiran pèrdues milionàries, d’ocupació i de visitants.

La reordenació és una reclamació històrica dels veïns de la zona, i l’Associació de Veïns de la Sagrada Família ha defensat el veto dels autocars, que considera "necessari i urgent per resoldre una situació caòtica i insostenible".

A més, creuen que la mesura serà insuficient a causa del creixent volum de visites, i demanen a les associacions turístiques "mirar l’horitzó futur amb una perspectiva d’integració" d’Ajuntament, veïns, la Junta del Temple i el propi sector per a engegar un model real de turisme sostenible./Ag.EP

Back to top button