superior

Destinacions

17 milions en inversions a les estacions d’esquí catalanes

Les estacions d’esquí de Catalunya esperen iniciar la temporada de neu 2014-2015 a finals de novembre, inicis de desembre. Dels 17 milions d’inversions realitzats aquest any per les estacions, 11 milions són de Baqueira Beret

L’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya (ACEM) espera repetir els resultats de l’anterior exercici, que el van qualificar de molt bons en quant a afluència d’esquiadors. El sector de la neu genera un volum de negoci de 350 milions d’euros anuals i dóna feina a uns 11.500 llocs de treball (2.500 directes i 9.000 indirectes).

Les novetats de la temporada les encapçala Baqueira, que compleix el seu cinquantè aniversari, i estrena telecadires i noves pistes. La Molina i la seva pista de patinatge sobre gel, les esquiades nocturnes de Masella o l’oferta adaptada a persones amb discapacitats o amb necessitats especials de Tavascan, són altres novetats d’aquest any. Les inversions acumulades en els últims 15 anys en el sector de la neu sumen més de 270 milions d’euros.

El president de l’ACEM, Xavier Nolla, ha destacat la importància dels esports d’hivern per a l’economia de les comarques de muntanya. Segons l’ACEM, per cada euro que es gasta un turista en un forfait es gasta sis euros més en el territori.

L’any vinent s’aplicarà a les estacions d’esquí un pla director de senyalització com el que s’ha fet amb les denominacions d’origen vinícoles catalanes i que va anunciar Comunicatur: Les DO Catalanes, senyalitzades. Les estacions també seran certificades com a territori de turisme familiar com ho és Espot. L’any vinent, aconseguiran aquest segell les instal·lacions de Boí-Taüll Resort, Vallter 2000, Vall de Núria, La Molina, Masella i Port Ainé.

Articles relacionats

Back to top button