superior

Transport

El fiasco de Spanair es va portar per davant 185 milions de diners públics

La fiscal del judici de Spanair ha demanat 47 milions d’euros al consell d’administració per actuar de manera negligent agreujant la situació de la companyia quan estava en situació d’insolvència. L’expresident de Spanair Ferran Soriano ha admès que la injecció de diners públics mantenia l’empresa i quan “se’ns diu que no van a finançar-nos més convoquem el concurs”.

El Parlament de Catalunya ja ha aprovat obrir una comissió d’investigació sobre la fallida i el paper de la Generalitat en aquest assumpte. cal recordar que l’esperança de salvar Spanair passava per la venda a Qatar Airways però l’aerolínia va desestimar l’operació per temor al fet que les autoritats de la UE intervinguessin davant les ajudes púbiques que estava rebent Spanair.

Alguns càlculs indiquen que la injecció pública podria ser de 185 milions d’euros comptant les aportacions de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Spanair es va comprar per 1 euro el 2008 per un conjunt d’empreses privades i entitats públiques que buscaven rellançar l’aeroport del Prat amb una companyia aèria radicada a Barcelona. La fiscalia ja destaca en el judici que el cost d’un euro es devia al fet que l’aerolínia estava en fallida i solament tenia perdudes i qüestiona l’aventura d’ Spanair.

Amb tot la Fiscalia considera al consell de la companyia culpable de retardar el concurs de creditors durant 5 mesos agreujant el dèficit en 72 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button