superior

Transport

El Prat continua retallant diferències amb Barajas

L’aeroport de Barcelona podria superar l’aeroport de Madrid en trànsit aeri en els propers mesos. El creixement de Vueling al Prat, amb més d’un centenar de connexions, portarà a un estiu rècord a l’aeroport.

Barajas sembla que ha frenat la seva caiguda després de dos anys de pèrdua de passatgers i ja porta alguns mesos augmentant el seu trànsit. Malgrat això les diferències entre Barcelona i Madrid s’escurcen i actualment està en poc més de 150 mil passatgers. El mes de maig Madrid va sumar 3,54 milions de passatgers front dels 3,39 milions de Barcelona.

En els primers 5 mesos de l’any el Prat ha crescut un 7% respecte a l’any anterior. Aquest creixement ve impulsat pels viatgers internacionals ja que els passatgers nacionals estan en retrocés, un descens del 2,1%. Pel que fa al creixement, concretament el mes de maig els passatgers de vols de la UE van pujar al Prat un 9,7%, els de fora de la UE un 5,3% i els intercontinentals un 9,8%.

Pel que fa a Madrid, destaca la seva evolució positiva per quart mes consecutiu consolidant una tendència de recuperació. En els primers 5 mesos de 2014 Barajas acumula una pujada del 2,8%.

En el que portem d’any, els aeroports d’AENA han rebut un 4% més de passatgers. De les dades aeroportuàries destaquen els rècords històrics registrats per segon mes consecutiu dels aeroports de Palma de Mallorca (2,5 milions) i Alacant-Elx (1 milió). També ha estat molt important el creixement dels aeroports canaris que han sumat una millora conjunta del 7,7% el mes de maig.

Articles relacionats

Back to top button