superior

Destinacions

VINSEUM, nominat com a Millor Museu Europeu 2015

D’entre els centenars de museus participants, el jurat ha nominat 42 museus,  de 21 països diferents, per a l’edició 2015 d’aquest guardó internacional. Enguany, VINSEUM és l’únic museu català seleccionat. Atorgat per un jurat format per professionals de prestigi, el European Museum of the Year Award (EMYA) té per objectiu promoure l’excel·lència en els museus europeus i premiar cada any els més innovadors.

El premi s’atorga al museu que contribueixi més directament a atreure audiències i satisfer els seus visitants amb un ambient únic, una interpretació i presentació imaginatives, un enfocament creatiu en l’educació i la responsabilitat social.

El guardó es va establir l’any 1977 pel Fòrum Europeu de Museus, sota els auspicis del Consell d’Europa i els seus 47 països membres. L’objectiu és reconèixer l’excel·lència en l’escena museística europea i fomentar i promoure els processos innovadors en el panorama internacional dels museus.

L’anunci dels guanyadors i el lliurament de premis oficial es durà a terme durant l’Assemblea Anual del Fòrum Europeu de Museus, del 13  al 16 de maig de 2015 a Glasgow.

El Museu Guggenheim Bilbao, el Museo Arqueológico Provincial de Alicante, el CosmoCaixa de Barcelona i el Museo de Medina Azahara de Còrdova són els museus espanyols que fins ara han rebut aquest reconeixement.

Articles relacionats

Back to top button