superior

Destinacions

El santuari de Montserrat assoleix un rècord de visitants

Montserrat es consolida com un dels principals atractius turístics de Catalunya. Ha superat el seu rècord històric de visitants anuals amb 2,4 milions.

Es tracta del millor balanç de Montserrat durant el S. XXI. 2014 van augmentar un 2,2% el número de visitants, superant els 2,3 milions de l’any anterior, que ja van significar un rècord de visites de l’última dècada. El creixement està sent continu i esdevé un dels referents turístics catalans en aconseguir superar de forma habitual els 2 milions de visites anuals.

Assolir aquests resultats ha estat molt significatiu tenint en compte que durant l’exercici s’han registrat unes caigudes molt importats de turistes russos. El turisme rus és molt fidel al santuari que disposa de materials informatiu i guies pensades especialment per a aquests visitants. El creixement s’ha degut principalment a visitants catalans que han compensat el descens del turisme estranger. Montserrat és el gran atractiu de la comarca del Bages, a la Catalunya Central.

El Cremallera i l’Aeri són els mitjans de transport alternatius al rodat per accedir a la muntanya. El darrer any més de 600 mil persones van utilitzar el cremallera per arribar-hi, experimentant un increment del 2,5% dels usuaris. Pel que fa a l’aeri, l’increment va ser encara superior, del 13%, amb més de 220 mil usuaris.

Articles relacionats

Back to top button