superior

Destinacions

Reservar entrada per poder visitar Venècia

Venècia serà la primera ciutat que requerirà d’una reserva d’entrada prèvia per poder accedir-hi. Serà a partir de l’estiu de 2022 quan els turistes que vulguin visitar-la hauran de pagar per entrar.

Així, amb reserva prèvia vol combatre Venècia la massificació turística. Una autèntica ciutat de pagament des del proper mes de juny. Uns torns d’accés al centre històric controlaran l’afluència de visitants que durant un estiu normal supera els 100.000 turistes diaris. Alguns càlculs indiquen que cada any 25 milions de turistes visiten la ciutat, dels quals 14 milions no pernocten i només van a passar el dia.

Les autoritats locals estan provant la dinàmica de funcionament que segurament farà servir uns lectors de codi QR que identificarà la reserva realitzada de forma telemàtica, via web o aplicació mòbil. Encara han de decidir el preu de l’entrada que podria oscil·lar entre els 3 i 10 euros.

Òbviament els residents quedaran exclosos del pagament, així com els seus familiars més propers. Amb tot, la ciutat de Venècia es pot convertir, ara sí, en un autèntic parc temàtic, amb la seva reserva prèvia, la seva entrada personalitzada, el seu torn d’accés i la seva autèntica tematització: Venècia.

Aquesta mesura de protecció se suma a la ja anunciada de prohibició dels creuers que vam publicar a Comunicatur.

Articles relacionats

Back to top button