superior

Destinacions

L’estiu amb més banderes blaves i menys turistes a les platges

Aquest any Catalunya compta amb 97 platges reconegudes amb la bandera blava, dues més que el 2020.

Sitges és el municipi català que compta amb més banderes blaves, al seu litoral onegen fins a 9. A la Costa Daurada destaca l’Ametlla de Mar amb cinc banderes. I a la Costa Brava, el municipi de Sant Antoni de Calonge és el que en té més amb quatre banderes blaves.

Territorialment les banderes es distribueixen pel litoral català així: 40 a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, 31 platges reconegudes a la costa de la província de Barcelona i 26 platges guardonades a la Costa Brava.

Un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental) és l’encarregat de determinar els criteris que han de complir les platges per poder obtenir una bandera. El distintiu ha estat qüestionat sovint pels criteris i controls que s’apliquen. No només es valora el criteri de la qualitat de l’aigua, els serveis i les instal·lacions, aspectes com la gestió mediambiental de l’espai, també són tinguts en compte.

La Fundació ha reconegut aquest 2021 amb banderes blaves més de 4.600 platges i ports esportius de mig centenar de països de tot el món.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button