superior

Destacat

Internet ja és una eina habitual per comprar viatges

Un 68% dels turistes espanyols assegura utilitzar Internet per formalitzar reserves dels seus viatges i prop de la meitat va directament als portals de reserves que coneix sense fer abans recerques als buscadors.

Això fa palès, en el turista de l’Estat, un increment de la confiança per fer transaccions a través d’internet i una clara evolució dels seus hàbits i motivacions: és més expert i coneixedor de l’amplia oferta existent, sap el que vol i on aconseguir-ho al millor preu. Per la tranquil•litat de les agències de viatge, el 37% dels enquestats assegura combinar les reserves online amb la contractació en agències físiques.

Les dones, amb un 64%, són les que reserven més viatges per internet i ho fan sobretot en les denominades puntcom, mentre que els homes i persones de major edat opten per adreçar-se a les pàgines web de les agències tradicionals. Aquestes darreres generen fonamentalment confiança (34%) mentre que el que més es valora de les primeres és la rapidesa en la tramitació i que se cenyeixen millor a les recerques que realitzen els usuaris (20%).

Opcions preferides per les reserves de viatges

A nivell general, els internautes exigeixen que en els webs de viatges la navegació sigui senzilla i que hi hagi consistència entre el preu inicial i final del producte. El factor preu és un altre dels atributs més valorats pels usuaris.

Tot i que els vols encara són el producte més comprat mitjançant internet (66%), els hotels o d’altres fórmules d’allotjament ja representen el 53% i la combinació de tots dos productes (vol+hotel) el 24%.

Productes més reservats

L’estudi és un encàrrec de Viajes Eroski a l’agència de mitjans interactius Media Contacts, del grup Havas Digital.

Back to top button