TT.OO. AA.VV.

Neix viatgesresponsables.com per comercialitzar turisme just

L’especialització i la segmentació, claus per a les agències de viatges tenint en compte la cojuntura actual, marquen l’aparició de viatgesresponsables.com. La nova agència on line pretén facilitar la promoció de productes de turisme responsable i sostenible que acostumen a tenir dificultats per accedir al mercat. El nou portal vol demostrar que els viatges amb finalitat solidària no només interessen sinó que, ben comercialitzats, tenen demanda.

Segons el responsable d’aquesta nova iniciativa i president de Turisme Just, Carles Tudurí, “el portal neix per posicionar-se com a principal canal de venda de viatges que permeten conèixer destinacions d’una forma responsable, tractant de minimitzar l’impacte negatiu del turisme i maximitzant els efectes positius sobre la població dels indrets visitats”.

L’agència, en una aposta arriscada però decidida, proposa viatges amb finalitats solidàries entre els quals destaquen”Nicaragua des de les seves cooperatives”, “conviure amb famílies tailandeses” i “Nadal a transilvana”. Alguns productes, aseguren des de viatgesresponsables.com, “s’ofereixen per primer cop al mercat espanyol, com ara l’estada en lodges ecològics de l’Amazones i les rutes als Andes Tropicals de Veneçuela”.

Dins d’Espanya, tot i que l’oferta de moment no és gaire àmplia, el viatger pot triar entre diversos establiments de turismo rural, una expedició amb vaixell per avistar cetacis i una proposta de senderismo a Mallorca. A més d’aquestes propostes, el portal permet al turista confeccionar-se un viatge “a mida”.

Una empresa compromesa

La nova empresa es compromet, entre d’altres coses, a aportar com a mínim un euro de cada reserva a Turisme Just; participar en campanyes de promoció del turismo responsable; i treballar amb empreses proveïdores que acompleixin les pràctiques de turisme sostenible.

El portal està gestionat per les empreses Impuls, Estrategia i Desenvolupament i Viatges Pólux. Hi ha acords, però, amb d’altres agències perquè puguin comercialitzar els seus viatges en aquest web.

Back to top button