superior

Estudis-antics

Baixa un 12,5% el nombre de turistes estrangers a Catalunya el primer semestre

Catalunya segueix com a primera destinació de turistes estrangers a Espanya amb 5,9 milions durant els sis primers mesos de l’any, malgrat tot la xifra suposa un descens del 12,5%, respecte al mateix període de 2008. El conjunt d’Espanya va rebre 23,55 milions d’estrangers, el que representa una caiguda del 11,4%.

Així, en el mes de juny, Catalunya va rebre 1,2 milions de visitants (-15,2%) i es va deixar notar especialment la reculada dels turistes francesos.

Segons dades de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), el primer mercat emissor a Espanya segueix sent Regne Unit (6,1 milions de turistes) que va registrar una caiguda del 16,3%, la major de tots els mercats emissors. En segon lloc es va situar el mercat alemany (4,2 milions de turistes) amb un descens de l’11%. En tercer lloc se situa França (3,3 milions de turistes) també amb un balanç negatiu del 9,2%. Per la seva banda, Itàlia (1,3 milions de turistes) va mantenir la línia negativa i va experimentar un descens del 9,3%. Per contra, el nombre de turistes procedents d’Amèrica, excloent Estats Units, va augmentar un 8,8%, fins als 680.889 turistes.

Aquest ordre dels principals mercats emissors no és vàlid per a Catalunya ja que la proximitat amb França li confereix al turista gal una posició de lideratge. Les dades corresponents als percentatges de disminució turística sí serien homologables per a Catalunya.

Darrere els 5,9 milions de turistes estrangers de Catalunya li segueixen Canàries amb 4,03 milions de turistes i un 15,4% menys; les Illes Balears amb 3,7 milions i un 8% menys; i Andalusia amb 3,2 milions d’arribades, un 11,5% menys. Madrid és l’única comunitat que va créixer en nombre de visitants en el primer semestre, va arribar els 2,3 milions, després de registrar un lleu ascens del 1,6%./ Ag. EP – Frontur

Articles relacionats

Back to top button