superior

Allotjament

Els hotels catalans incrementen la rendibilitat per habitació ocupada en 2015

Els establiments hotelers catalans tanquen l’any amb una rendibilitat per habitació ocupada un 8% superior a l’exercici anterior  A més sumen un nou rècord d’afluència de viatgers de prop de 5,5% més i d’un increment de les pernoctacions del 3,4%.

Segons les dades de l’Observatori de Turisme corresponents a onze mesos, pendents de tancar l’any, el mercat estranger és qui ha generat el major percentatge d’afluència, un 61,5% dels viatgers als hotels i un 70,4% de les pernoctacions totals. Però el flux per mercats ha augmentat en termes globals, i en aquest sentit el turisme català és el que ho ha fet amb més intensitat.

L’estada mitjana en els hotels de Catalunya ha estat aquest 2015 de 3 pernoctacions per viatger, una estada similar a la registrada un any abans.

Aquesta bona estadística millora la línia positiva del 2014. L’increment interanual de viatgers i pernoctacions és més intens que l’augment registrat un any enrere, quan va ser del 3,3% i de l’1,7%, respectivament.

En els allotjaments catalans, la rendibilitat hotelera acumulada fins al novembre s’eleva a 89,2 euros per habitació ocupada, un 8% més que els onze primers mesos de 2014, i 57,5 euros per habitació disponible, amb un increment interanual de l’11,6%. Els establiments de la marca Barcelona obtenen les rendibilitats més elevades mentre que els allotjaments dels Pirineus són els que més han crescut la rendibilitat en termes interanuals.

Pel que fa als establiments hotelers del conjunt de l’Estat, creix l’afluència respecte d’un any abans, i ho fa amb més intensitat que en allotjaments catalans. Catalunya ha estat la principal destinació estatal receptora de viatgers, amb el 19% del flux total, i la tercera quant a pernoctacions, amb el 17% del total.

Articles relacionats

Back to top button