superior

AllotjamentEmpreses

Homeaway i Airbnb es revelen contra les sancions

Les plataformes de lloguer d’habitatges turístics Homeway i Airbnb no accepten les sancions que estan rebent de l’administració (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona) per publicitar oferta d’allotjament il·legal. Les empreses volen evitar un efecte imitació per part d’altres municipis.

La batalla de la legalitat i la lliure activitat del lloguer d’habitatges s’està lliurant a Barcelona. El seu ajuntament ha multat amb 30.000 euros Airbnb i Homeaway pels mateixos motius que la Generalitat va sancionar Airbnb l’estiu de 2014 amb uns altres 30 mil euros. El gegant americà vol convèncer les autoritats perquè segueixin els exemples d’altres grans ciutats europees que són més laxes en la seva normativa. Posen com exemple ciutats com París, Londres, Amsterdam, Hamburg i Milà on la plataforma es troba molt més còmoda.

Airbnb ha anunciat que recorrerà la sanció i pensa oposar resistència. La plataforma reclama una regulació “més clara i simple” perquè la gent pugui compartir el seu pis sense haver de complir amb exigències.

Per la seva banda Homeaway per defensar el seu negoci també emprendrà accions legals contra l’ajuntament de Barcelona a qui acusa de posar traves a la lliure competència.

L’ajuntament, per la seva part, ha explicat que les dues empreses no han respòs als requeriments que els han fet perquè facilitessin les dades dels pisos sense llicència que estan comercialitzant. Les webs de lloguer diuen que estan complint amb les seves obligacions també legals de protecció de dades personals dels seus clients.

Articles relacionats

Back to top button