superior

Estudis

Els aeroports espanyols recuperen per primera vegada les dades pre-covid

Barcelona El Prat encara està un 6% per sota dels resultats del 2019

El mes de gener ha tornat a la xarxa d’Aena el trànsit i els passatgers que tenia el 2019. Aquell primer mes de l’any previ a la pandèmia els aeroports espanyols van sumar un 2,1% menys de passatges dels 16,93 milions que hi ha hagut aquest gener del 2022.

Madrid – Barajas s’ha comportat de manera excel·lent amb un 1,1% més que el 2019 (4,4 milions de passatgers) mentre que Barcelona – El Prat, amb 3 milions, encara se situa un 6% per sota dels de gener d’aquell any. El tercer aeroport amb millors resultats aquest inici d’any ha estat el de Gran Canàries que ha crescut un 2% amb 1,2 milions. I per a gran resultat el de Màlaga – Costa del Sol, que amb 1,12 milions de passatgers ha crescut un 10,5% més que el 2019.

Tot i superar els passatgers del mes de gener, Aena ha informat que el moviment d’aeronaus als aeroports ha estat de 156.500, encara un 4,9% per sota.

A Catalunya aquest any l’activitat dels seus aeroports no és tan positiva com la del conjunt de la xarxa aeroportuària de l’estat. L’aeroport de Girona ha tancat el gener molt lluny de les dades prepandèmia, gairebé un 62% menys de passatgers. En el cas de Reus les dades encara són pitjors amb un 93% menys de passatgers, una xifra absoluta de passatgers irrisòria, tan sols 391 passatgers durant tot el mes.

Articles relacionats

Back to top button