superior

Transport

Iryo multiplicarà les freqüències en pocs mesos

La companyia Iryo, que es va incorporar recentment a l’operació de l’alta velocitat a Espanya, doblarà la flota de trens que li permetrà gairebé multiplicar per tres el nombre de freqüències diàries.

Iryo opera el corredor Barcelona-Madrid i Madrid-Alacant. Actualment compta amb 11 combois a tota la xarxa que passaran a ser 20 en els propers mesos. Els vint trens oferiran fins a 70 freqüències, ara n’opera unes 20 i incorporarà la connexió amb Sevilla.

El procés de creixement de la companyia és important. Amb la seva ampliació de flota i capacitat també arriba la incorporació de parades a ciutats com Conca, Albacete o Tarragona.

En el pla de futur d’Iryo també hi ha l’operació internacional. Té entre els seus objectius oferir servei entre París i Barcelona. Per aconseguir-ho haurà de superar moltes dificultats. A les complicacions tècniques d’homologació també hauran de superar les limitacions politicoadministratives del govern francès i el seu entorn. Aquest projecte trigarà anys a materialitzar-se, entre 7 i 10 anys.

Iryo és la marca comercial d’ILSA (Intermodalidad de Levante SA) una empresa ferroviària els accionistes de la qual són: Trenitalia -operador estatal italià- (45%), Operador Ferroviario de Levante S.L. -integrada pels socis de l’aerolínia Air Nostrum- (31%), i Globalvia (24%). Des del novembre del 2022 està operant a la xarxa d’alta velocitat espanyola. La companyia ha invertit gairebé 800 milions d’euros en la compra dels nous trens.

Articles relacionats

Back to top button