superior

Transport

Aviat el Regne Unit introduirà un permís per als viatgers estrangers

Tots els turistes hauran d’obtenir una autorització electrònica quan vulguin entrar i transitar pel Regne Unit, inclosos els que poden viatjar sense visat.

El govern britànic treballa per digitalitzar el procés d’accés al país sol·licitant una Electronic Travel Authorization (ETA). La mesura és de gran abast perquè també estaran obligats a gestionar-la els nord-americans i els europeus i independentment de l’objecte del viatge, ja sigui per turisme, negocis, estudis, etc. Les Illes britàniques no requereixen visat als ciutadans de més d’una seixantena de països però ara hauran de gestionar aquesta autorització.

Els viatgers hauran de fer la sol·licitud de l’ETA abans de la sortida cap al Regne Unit i serà vàlida per uns sis mesos. Les autoritats britàniques donaran una resposta afirmativa o negativa en entre 48 i 72 hores. En el procés en línia, a banda de pagar una quota, es demanen dades del passaport biomètric, d’una targeta de crèdit així com alguns detalls del viatge. Segueix la línia de les autoritzacions ESTA dels Estats Units i eTA del Canadà.

Les empreses de transport –aerolínies, vaixells i trens- hauran d’exigir l’ETA als seus clients per permetre’ls l’embarcament quan tinguin com a destinació el Regne Unit.

La implementació d’aquest nou esquema d’autorització electrònica de viatge està prevista a partir del primer trimestre d’aquest any i el programa estarà totalment en funcionament a finals de 2024. La Unió Europea també presentarà a finals d’aquest any la seva pròpia versió, anomenada ETIAS.

Articles relacionats

Back to top button