superior

Destinacions

‘El turisme mata la ciutat’

Barcelona no guanya per a disgustos. En una setmana se li estan acumulant les males notícies que afecten de ple la credibilitat de la ciutat com a destinació turística.

Fa just una setmana es va conèixer la mort d’una alt càrrec del govern de Corea del Sud quan va ser víctima d’una estrebada mentre passejava pel carrer. Ara s’ha conegut el robatori que ha sofert la família reial de Qatar durant la seva estada en un hotel de luxe de la capital catalana. I la cirera al pastís de la mala imatge per al turisme l’ha posat el col·lectiu anticapitalista Arran penjant una pancarta a La Pedrera amb el lema “Tourism kills the city” (El turisme mata la ciutat).

El sector turístic ha reaccionat demanant contundència a l’ajuntament en qüestions de seguretat. La imatge d’una destinació té com a primer puntal la seguretat. La mort d’un membre del govern en una ciutat d’un país estranger o el robatori valorat en 30.000 euros d’un mandatari durant les seves vacances són notícies demolidores per els mercats emissors turístics emergents.

Per a aquells que ja han decidit visitar la ciutat i es troben passant uns dies de lleure, tampoc és grat trobar-se en un dels edificis arquitectònics més emblemàtics del modernisme de Barcelona una pancarta tan negativa com la desplegada per Arran. El missatge de que el turista no és benvingut a Barcelona va quallant entre els visitants. La ‘turismofòbia’ avança al mateix ritme que la inseguretat.

Els hotelers barcelonins han reclamat una resposta ràpida al consistori. Els preocupa que amb la temporada d’estiu començada es tornin a viure situacions que malmetin seriosament la reputació de la destinació.

La pitjor imatge possible d’una destinació turística

Tornen les accions d’Arran amb atacs al turisme de València i Barcelona

 

Articles relacionats

Back to top button