superior

Mercats

La pitjor imatge possible d’una destinació turística

La inseguretat, o la sensació d’inseguretat, és un dels factors que més afecten en negatiu a una destinació que vulgui comptar amb el turisme com una de les seves fonts de generació de riquesa i ocupació.

Egipte, Turquia, Tunísia, o països del centre i sud del continent americà són exemples de com pot arribar a afectar situacions d’inestabilitat vinculades a la seguretat. És aquest el valor més preuat d’una destinació. Els turistes volen viure experiències positives i el perill o el risc de patir un contratemps no entren en els plans de viatge.

Amb aquesta premissa és lògic pensar que la notícia del robatori amb força que ha patit una alt càrrec del govern de Corea del Sud durant la seva estada a Barcelona ha deixat per terra la imatge de la ciutat en el país asiàtic. Però el pitjor ha estat que la mandatària, de molta rellevància a Corea, està ingressada en un hospital en situació crítica. El lladre, que anava en motocicleta, li va estirar del bolso de forma violenta tirant-la a terra produint-li unes lesions “irreversibles”. No es tracta doncs d’una situació de robatori, es tem per la seva vida.

La política coreana es trobava de visita oficial a Barcelona i passejava amb membres de la comitiva oficial. La imatge és del tot negativa per a la capital catalana, la pitjor possible.

Aquest fet es produeix just quan l’aerolínia coreana Asiana Airlines ha obert a Barcelona la seva seu per coordinar les seves operacions a la península ibèrica i des del passat estiu opera quatre vols setmanals directes entre Barcelona i Seül. La capital catalana està connectada de forma directa en 12 hores. El creixement del turisme asiàtic, especialment de xinesos i coreans es situa a Catalunya per sobre del 10% anual. Una mala notícia com aquesta, a més d’afectar a la reputació de la marca Barcelona, pot passar una factura important en aquest mercat emergent.

Dijous 18: 00h. Segons ha transcendit la mandatària de Corea del Sud ha mort a causa de les lesions cerebrals produïdes en el robatori. Els serveis diplomàtics coreans han iniciat els tràmits per a la repatriació del cos.

Articles relacionats

Back to top button