superior

Destinacions

Salou i Lloret lideren una aliança de municipis turístics de la costa catalana

Els alcaldes de Salou, Pere Granados, i Lloret de Mar, Adrià Lamelas, han decidit impulsar una agrupació de municipis catalans de litoral similar a l’aliança de municipis turístics de Sol i Playa d’Espanya a la qual pertanyen.

A nivell estatal ja estan associats els vuit municipis turístics més importants, i en aquest cas, l’alcalde de Salou explica que “el que fem és crear una a Catalunya perquè entenem que hi ha moltes competències que no són propis de l ‘estat espanyol, sinó que són de l’àmbit de Catalunya”.

Model de finançament suficient per prestar els serveis

Granados creu que serà molt positiu “compartir les necessitat que tenen” i amb l’objectiu de “fer que els nostres municipis siguin sostenibles des del punt de vista econòmic, però també des del punt de vista social”. Un dels aspectes que veuen més important és el de resoldre el finançament dels municipis turístics de costa. Els alcaldes donen suport a un nou model de finançament que tingui en compte la suficiència de recursos per fer front a la prestació dels serveis.

Pere Granados ha volgut aclarir que la futura Associació de Municipis Turístics Costa Catalana no vol fer competència ni a l’Associació Catalana de Municipis ni a la Federació Catalana de Municipis que són les entitats municipalistes de Catalunya.

Els municipis turístics de sol i platja creen un lobby

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button