Destinacions

“Walking Pyrenees”, nou itinerari cultural i turístic

Neix el Walking Pyrenees, un nou producte cultural i turístic creat per agents públics i privats del sector turístic de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa.

El nou itinerari, de 25 quilòmetres i dissenyat per a senderistes, s’ha estructurat a partir de camins de bosc i corriols per establir un recorregut que té el seu punt 0 al Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el seu final al Monestir de Ripoll, passant per la vall de Serra Cavallera, a Ogassa.

L’itinerari, que es pot dur a terme de forma guiada o autoguiada, s’estructura també a partir d’establiments turístics existents, que permeten donar servei als turistes i senderistes, tant en matèria d’allotjament com d’àpats, transfers d’equipatges, tallers d’activitats i interpretació de l’entorn, etc.

La proposta, pensada per a un públic tant nacional com internacional, ofereix un paquet turístic d’una durada de 5 dies, pensat per a grups de 6 a 12 persones. L’Alberg Rural Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses és el punt de recepció i allotjament.

Aquest producte cultural i turístic és fruit de la col•laboració entre el sector públic – Consorci Ripollès Desenvolupament, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa – i el sector privat – CEA Alt Ter, Casa Rudes, La Peçallarga, mas Mitjavila i La Trobada Hotel – i té com a objectiu “potenciar els valors culturals i naturals del territori, mantenir-los i projectar-los nacionalment i internacionalment, permetent a persones vingudes d’arreu viure experiències i entorns únics”.

La presentació d’aquest producte ha coincidit amb la inauguració del Centre d’Interpretació del Monestir de Ripoll, un equipament que permet al visitant descobrir totes les claus del monestir, a través d’una museografia avançada i interactiva. El centre culmina la posada en marxa del projecte Terra de Comtes i Abats, una marca turística que engloba els recursos patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, indrets estretament vinculats amb els moments fundacionals de Catalunya.

[HOME]

Back to top button