superior

Reportatges

2.400 milions per a Barajas i El Prat segueix encallat

L’aeroport de Barcelona té 1.700 milions aturats pel desacord

El Govern ha anunciat l’ampliació de l’aeroport de Madrid-Barajas que comptarà amb una inversió de 2.400 milions d’euros. El pla estratègic d’Aena preveu convertir-lo en el hub líder amb l’Amèrica Llatina i potenciar la connexió amb l’Àsia.

L’ampliació permetrà augmentar la capacitat fins als 90 milions de passatgers anuals el 2031, un 50% més que els 60 milions actuals. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, l’ha qualificat com “la inversió més gran de l’última dècada en infraestructures aeroportuàries a Espanya”.

Mentre que la infraestructura de la capital d’Espanya sumarà una inversió sucosa, la de l’aeroport de Barcelona El Prat continua bloquejada per les formacions polítiques catalanes. Són 1.700 milions d’euros assignats que estan aturats. Els partits no es posen d’acord sobre l’afectació ambiental que tindrà l’ampliació de l aeroport. Les administracions central i autonòmica han conformat una taula de treball per millorar El Prat.

El desacord sobre El Prat posposa el 9% del PIB català

Una dada sobre Barajas: genera gairebé el 10% de PIB de la Comunitat de Madrid i quan l’obra s’acabi encara tindrà un impacte econòmic més gran. A Barcelona la idea de l’ampliació del Prat no crea consens malgrat la creació de riquesa i dels milers de nous llocs de treball que aportaria.

Aena explica que si es materialitzés l’ampliació que ara està bloquejada a l’aeroport de Barcelona “la futura activitat amb els 70 milions de passatgers possibles representaria 83.000 llocs de treball directes i 365.000 globals, a més d’una contribució del 8,9% al PIB de Catalunya”.

Articles relacionats

Back to top button