superior

Mercats

La despesa del turisme estranger creix un 27% a Catalunya

Catalunya ha liderat les arribades de turistes internacionals al conjunt d’Espanya. Concentra un 20% del total de turistes estrangers de tot l’Estat.

El mercat francès segueix liderant les arribades dels visitants estrangers amb 3,8 milions de turistes. La proximitat per arribar en vehicle propi el situa en aquesta posició. Els britànics s’han desinflat una mica respecte l’habitual. Del Regne Unit arriben 2 milions per sota de les xifres del 2019. Des de Turisme de la Generalitat creuen que “el motiu és la situació econòmica del país i les fluctuacions de canvi de moneda”. Com a mercat extracomunitari els turistes dels Estats Units encapçalen el rànking.

L’any de consolidació de la recuperació del turisme a Catalunya

Un dels indicadors més importants en els balanços és l’impacte econòmic que deixa aquest turisme. En aquests sentit, la despesa turística dels visitants internacionals ha augmentat respecte la del període anterior significativament: 16.659 milions d’euros l’any 2022 i 21.200 milions d’euros el 2023, és a dir, un 27% més. També la despesa mitjana per persona a Catalunya ha crescut respecte el 2022 i sobrepassa la xifra històrica de l’any 2019.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha valorat aquestes dades de forma positiva i s’ha referit “als esforços que està realitzant el sector turístic per distribuir les arribades al llarg de tot l’any. Això és possible gràcies a un canvi en el comportament de l’oferta, més compromesa amb la desestacionalització”. En aquest sentit ha explicat que es posen en el mercat un 7% més de places d’allotjament que anys anteriors en els mesos d’octubre, novembre i desembre i que el turisme a les comarques d’interior ha guanyat volum respecte la costa, passant del 13,5% el 2019 al 15% el 2023 del volum de turisme.

Articles relacionats

Back to top button