Fires i Congressos

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic

La Birdfair 2019 és la fira més important d’Europa de turisme ornitològic i té lloc cada estiu a Rutland (Regne Unit). Es tracta d’un aparador promocional per a les destinacions a nivell internacional.

Catalunya, mitjançant l’Agència Catalana de Turisme (ACT), ha participat amb estand propi on difon l’oferta d’aquesta modalitat turística especialment de les Terres de l’Ebre. Segons informen, Catalunya és una destinació privilegiada per a l’observació d’aus i se’n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents. En aquest sentit, l’ACT disposa d’una nova publicació d’ornitologia A guide to BIRDWATCHING holidays, que permet identificar les diverses espècies que viuen a Catalunya i en quins indrets i quan trobar-les.

Els principals espais especialitzats en turisme ornitològic de la guia són zones com el Parc Natural del Montsant, el Montsec, Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter o el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

L’ACT ha justificat la importància de la presència de Catalunya a la Birdfair “ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes observadors d’ocells. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d’una persona d’alt poder adquisitiu, que s’allotja en cases rurals i petits hotels, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals catalanes”. I afegeixen que “es tracta d’una activitat realitzable al llarg de l’any i en zones de poca concentració, fet que contribueix també a la desestacionalització i a la desconcentració turística, tal i com marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022.”

Articles relacionats

Back to top button