superior

Estudis-antics

El sector privat desconfia de l’administració pública

Un estudi elaborat per Esade conclou que les empreses turístiques desconfien de les administracions turístiques perquè creuen que no tenen un model comú de gestió, estan condicionades pels períodes electorals i busquen resultats puntuals i no estratègics de llarg termini. Per la seva banda, l’Administració creu que les empreses infravaloren els esforços econòmics que realitzen i tenen una actitud de permanent desconfiança.

Tot i aquestes reticències, la constitució de consorcis entre el sector privat i l’administració s’entreveu com l’única solució viable per fer front a totes les necessitats que implicarà el Pla del turisme espanyol “Horizonte 2020”.

Per aconseguir-lo, segons Esade, cal millorar la confiança mútua per arribar a consensos, la planificació conjunta d’una estratègia sostenible i el repartiment equitatiu de responsabilitats. Com a model es posen algunes iniciatives com ara Turisme de Barcelona, Maison de la France o l’Australian Tourist Commission.

L’informe d’Esade es basa en l’anàlisi de les experiències d’èxit a nivell internacional i en la realització de diferents sessions de “focus group” en què han intervingut alts càrrecs de les administracions públiques, directius d’empresa i responsables de la gestió turística de diferents ajuntaments espanyols.

Articles relacionats

Back to top button