Marítim

El port de Palamós clou la millor temporada de creuers

L’any 2011, el port de Palamós ha batut nous rècords en escales i passatgers, assolint els millors resultats de la seva història. Amb 38.770 passatgers (+41%) i 36 escales (+16%), Palamós se situa un any més com a segon port de Catalunya en aquesta activitat.

Aquesta temporada destaquen l’aposta per Palamós de les companyies MSC Cruises, Island Scape i Saga Shipping Company i la fidelització d’altres com ara: Thomson Cruises, Seabourn Cruise Line, Wind Star Cruises, Compagnie Illes du Ponant i Sea Cloud Cruises.

Pel que fa al perfil de creueristes, el 81% han estat britànics, en segon lloc han visitat Palamós els passatgers italians amb un 4%, i amb un 3% han arribat nord-americans i irlandesos. Per primera vegada, la temporada de creuers ha durat 9 mesos i s’ha allargat fins al desembre.

Més promoció

Recentment, el port de Palamós ha estat escollit per primera vegada membre de la nova Junta Directiva de l’associació de ports de creuers Medcruise, des d’on es promociona la Mediterrània com a destinació de creuers. Aquesta associació, creada l’any 1996, està formada per 69 ports membres i 28 membres associats que representen agents portuaris o entitats turístiques del sector.

Back to top button