superior

AllotjamentEmpreses

Croada contra el lloguer d’habitacions per a turistes en domicilis privats

La Confederació Empresarial d’Hostaleria de Catalunya (CEHRATC) ha iniciat una campanya per denunciar la modalitat d’allotjament turístic en habitacions de domicilis particulars. Actualment es tractaria d’una oferta il•legal que no contempla la normativa turística vigente a Catalunya ni a la resta de l’Estat.

En un comunicat han volgut manifestar que “no és el moment oportú per posar en marxa noves fórmules d’allotjament turístic, fins que les existents no estiguin completament reglades i controlades”. Els empresaris estan preocupats per la proliferació d’aquest tipus d’allotjament, especialment a la ciutat de Barcelona. Per prevenir canvis normatius futurs la CEHRATC opina que “aquesta modalitat d’allotjament turístic no estaria condicionada a les mesures de seguretat exigides als establiments hotelers i, per tant, posarien en evident risc a les persones que s’hi allotgin”.

L’èxit turístic de la ciutat de Barcelona fa que cada vegada més els portals d’intercanvi o lloguer turístic incorporin oferta d’habitacions en pisos particulars. La Confederació assegura que aquesta pràctica afavoreix l’economia submergida que aquestes activitats no controlades produeixen, donat l’escàs seguiment que se’n pot fer d’obligacions tributàries i liquidació d’impostos com, entre d’altres, l’impost turístic.

Un altre motiu que esgrimeixen des de la Confederació per oposar-se al lloguer d’habitacions com allotjament turístic és la incapacitat de l’administració per disposar d’un llistat real dels establiments existents. I afegeixen que la laxitud normativa sobre aquesta possible modalitat d’allotjament turístic propiciaria que altres establiments, com ara les Pensions, poguessin fer el canvi cap a aquesta modalitat per estar sotmesos a menys pressió normativa.

Articles relacionats

Back to top button