superior

MercatsOrganismes / Política turística

La UE es planteja limitar visats a Rússia com a reacció a la crisi d’Ucraïna

El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha informat que la Unió Europea està analitzant diferents mesures de pressió contra Rússia per la seva actuació a Ucraïna. Entre elles, limitar l’emissió de visats a ciutadans russos, qüestió que podria tenir conseqüències sobre el turisme.

Catalunya és la principal destinació turística dels russos a Espanya. En 2013 gairebé un milió de russos van visitar Catalunya (977 mil) incrementant-se en un 6,3%. El mercat rus manté un creixement continuat a Espanya i els ingressos que deixen són molt desitjats. La tensió diplomàtica entre Rússia i la Unió Europea per Ucraïna podria bloquejar el turisme.

En tan sol un any la despesa turística dels russos a Catalunya va superar els 1.300 milions d’euros i va créixer un 9,5%. Aquests ingressos ho van situar en segona posició del rànquing de despesa dels països estrangers, només superat per França amb 2.300 milions i per davant del Regne Unit amb 1.200 milions.

L’estada mitjana dels russos també és la més alta dels mercats estrangers a Catalunya. Amb una mitjana de 9,9 dies suposa un client molt atractiu. A més, l’enquesta de satisfacció ho converteix en un turista molt satisfet en la destinació catalana ja que puntua la seva estada amb un 9 sobre 10.

Articles relacionats

Back to top button