superior

Destinacions

Un pacte de ciutat pel turisme de Barcelona

Barcelona posa en marxa una estratègia per conciliar l’activitat turística amb la vida dels ciutadans. L’ajuntament vol promoure un pacte local pel turisme on les entitats veïnals i els sindicats tinguin un paper destacat.

L’objectiu és trobar una fórmula que permeti un “desenvolupament sostenible del turisme” pactada per les administracions, associacions de veïns, comerciants, hotelers… Per portar a terme aquesta tasca s’ha encarregat a la doctora Maria Abellanet, directora del CETT-UB, que dirigeixi els treballs. Les conclusions d’aquest procés participatiu s’incorporaran al pla estratègic de turisme de la ciutat que s’ha de renovar en el 2015 i que tindrà una vigència de cinc anys. Abellanet liderarà aquest pacte fins el 31 de març quan s’hauran d’enllestir les conclusions.

Els sindicats i els representants veïnals no volen tenir un paper figuratiu. Ja han afirmat que la seva intenció és tenir una influència real i aportar idees que modifiquin l’estratègia turística de la ciutat. La prioritat dels veïns és millorar l’impacte del turisme als barris i la dels sindicats lluitar contra la precarietat laboral en el sector.

Per la seva banda, el sector hoteler de Barcelona manté el seu objectiu d’assolir els 10 milions de visitants els propers anys, un 25% més que en l’actualitat. Una xifra que situaria la capital catalana a nivells, per exemple, com Roma. El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha situat el problema de saturació turística en els visitants que no pernocten a Barcelona però que arriben a passar el dia a la ciutat. L’estratègia per minimitzar aquesta pressió passa per descentralitzar els turistes dels barris més turístics. El turisme suposa un 14% del PIB barceloní.

Articles relacionats

Back to top button