AAVV i TTOOEmpreses

El gran germà Google controla el sector turístic mundial

Google segueix donant passes per copar una posició de control de l’activitat turística. Està desenvolupant constants aplicacions vinculades al turisme en les quals ofereix hotels, destinacions o vols.

El gegant d’Internet suggereix als usuaris del seu cercador una selecció de destinacions per viatjar i allotjar-se amb una proposta de preus. La seva posició dominant al món online permet a Google controlar la recerca de destinacions turístiques.

Amb l’eina “Destinations on Google” pensada per a mòbil, incrementa la seva incursió en el sector turístic. Permet buscar una destinació vinculada a una afició o activitat turística i el metabuscador l’ajusta a unes dates prèviament definides i mostra els millors preus. I és que Google és la principal font d’informació per decidir els viatges. Algunes xifres indiquen que fins a un 60% dels viatges es busquen en Google.

Aquests moviments posen en alerta al sector que veuen com una gran amenaça el paper de Google que podria convertir-se en la major agència de viatges del món i escombrar del mapa qualsevol competència. Google sempre ha dit que la seva intenció és la d’oferir informació a l’usuari de forma ordenada i això inclou la mostra d’ofertes i preus vinculats al turisme. Neguen voler convertir-se en una agència de viatges però el que és clar és que domina la selecció de resultats de les recerques i això és determinant per al negoci.

Articles relacionats

Back to top button