superior

AllotjamentEmpreses

Competència defensa liberalitzar el lloguer turístic

En el seu estudi sobre economia col·laborativa a Espanya, la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) s’ha posicionat per eliminar les barreres que impedeixin exercir l’activitat turística d’allotjament per afavorir el seu avanç.

Les conclusions de la CNMC són preliminars i estan sotmeses a consulta pública. Critica el que considera restriccions “innecessàries” al mercat de les noves fórmules de lloguer d’allotjaments turístics. En aquest sentit proposa eliminar el requisit de registrar els habitatges turístics i que exhibeixin aquest número de registre. La Comissió, d’àmbit estatal, coincideix amb les consideracions realitzades per l’Autoritat Catalana de la Competència que, en el seu cas, va emetre un informe demolidor sobre el decret de reglament de turisme de Catalunya que està en fase d’aprovació. L’Autoritat Catalana desmuntava la proposta de regulació d’allotjaments catalans.

La CNMC considera que l’economia col·laborativa implica una “enorme oportunitat” per fomentar més competència als mercats. Altres aspectes que Competència vol liberalitzar són la prohibició del lloguer d’habitacions, la necessitat d’una autorització de la comunitat de veïns o les limitacions del lloguer a una durada mínima com estableixen algunes normatives autonòmiques.

L’estudi de la CNMC va començar fa un any i mig. És fruit de les aportacions d’administracions, consumidors i empreses de diferents sectors, entre ells el turístic. El document defensa que els nous models econòmics col·laboratius aporten major oferta i més diferenciada, preus més eficients i qualitat.

A més del turístic, Competència advoca per eliminar les barreres d’entrada al sector del taxi.

Articles relacionats

Back to top button