Fires i Congressos

UCAVE retreu la Generalitat “falta de sensibilitat cap el turisme emissor” en el SITC

Les agències de viatges emissores de Catalunya van criticar el missatge de la Generalitat recomanant el turisme de proximitat per a aquest any marcat per la crisi econòmica, i van retreure al Govern català el seu “falta de sensibilitat cap al turisme emissor”.

En una carta de la Unió Catalana d’Agències de Viatges Emissores (UCAVE) a l’Administració, el president de l’associació, Rafael Serra, va considerar que aquest missatge “no és adequat” per presentar una fira emissora com el SITC (Saló Internacional del Turisme a Catalunya)

UCAVE va recordar que les agències emissores contribueixen amb la seva presència a mantenir la fira turística en la capital catalana, i va destacar la inversió i esforç emprat, pel que va lamentar la “desproporció” que senten enfront d’aquest tipus de missatges.

“És paradoxal que la Generalitat creï noves societats com Aeroports de Catalunya, per aconseguir incrementar i mantenir vols internacionals des de Barcelona, i paral•lelament s’expressi el contrari des de Turisme”, va insistir Serra.

Les agències de viatges van exigir més atenció a l’administració catalana i col•laboració en el disseny de campanyes i accions positives. Va recordar que el futur del turisme receptor a Catalunya passa per aconseguir un nou perfil de visitants, el que serà possible si també existeix des de la comunitat un turisme emissor cap a noves rutes, ja que el mercat “és bidireccional i els vols han d’omplir-se en ambdós sentits”. /Ag. EP

Back to top button