superior

AllotjamentDestinacions

El Penedès posa en marxa la Xarxa d’Autocaravanes RV, que consta de 12 àrees

El Consorci de Promoció Turística del Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, acaba de inaugurar a Sant Martí Sarroca, la Xarxa d’àrees d’autocaravanes RV Penedès sites & vineyards. Es tracta de zones de pernocta pensades específicament per vehicles recreatius autocaravanes, campers i furgonetes. D’aquí les inicials RV, que fan referència a l’anglès, Recreational Vehicles.

L’objectiu és oferir un servei al visitant que es desplaça en aquests tipus de vehicles i que els permeti conèixer els pobles de la xarxa i els seus voltants, amb tots els atractius turístics que poden oferir i potenciar la Destinació Barcelona. Així mateix és dona un impuls al comerç local i fomenta la relació entre els ens públics i el sector privat.

La xarxa compta amb 12 àrees situades a 12 municipis diferents, totes elles de fàcil accés des de vies principals com l’AP-7, la N-340 o la C-15, així com des de carreteres locals. També s’ha pensat en la possible connexió amb la ciutat de Barcelona a través dels transports públics de les zones, com ara els serveis d’autobusos o Rodalies de Catalunya.

El projecte va néixer el 2016, quan el Consorci de Promoció Turística del Penedès va aconseguir el suport econòmic de la Diputació de Barcelona en el marc de la línia de subvencions Meses de Concertació. A més d’aquesta subvenció, els municipis participants també han cofinançat el projecte, els cost final del qual ha estat d’uns 200.000 euros.

Els 12 municipis que integren la xarxa inicialment són Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Vilobí del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Sant Cugat de Sesgarrigues, Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i el Pla del Penedès.

A l’acte inaugural de Sant Martí Sarroca hi van participar el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, F. Xavier Lluch; el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Ramon Riera i  alcaldes i regidors dels municipis que formen part d’aquesta xarxa.

Per conèixer on és troben exactament aquestes zones, els serveis que ofereixen i les normes d’ús, cliqueu aquí.

Articles relacionats

Back to top button