superior

abajo

Transport

L’aeroport de Girona no arribarà als 2 milions de passatgers

En el conjunt del sistema d’aeroports d’AENA n’hi ha vuit que han empitjorat els seus resultats respecte a l’any passat.

L’aeroport de Girona-Costa Brava és un dels que han perdut passatgers durant el present exercici. Tancarà 2019 sense superar la barrera dels 2 milions de passatgers, una xifra que sí ha assolit en els dos anys anteriors. Acumula un descens de el 5% aquest exercici i se situa en la taula al costat d’uns pocs aeroports espanyols que mostren balanços negatius: Osca Pirineus, Vigo, Fuerteventura, Saragossa, Gran Canària, Logronyo, Almeria i Astúries.

La resta d’aeroports de l’Estat tenen resultats positius i han crescut en nombre de viatgers. Tot i el descens, el resultat per a Girona no pot considerar-se dramàtic, ja que en els dos últims anys ha aconseguit mantenir un cert volum de passatgers després de passar una autèntica crisi de gairebé vuit anys.

La prova de foc arribarà el 2020. La companyia Ryanair, que copa gran part de l’operativa de l’aeroport, ha anunciat que no tancarà la seva base a Girona. Aquesta decisió és positiva perquè pot evitar reduir un gran nombre de connexions de l’aerolínia irlandesa. La incògnita serà saber quina serà la planificació del 2020.

Previsiblement, la xifra de 2 milions de passatgers quedarà molt lluny per a l’aeroport de Girona Costa Brava l’any 2020.

El declivi de l’aeroport de Girona

Ryanair no tanca la base de Girona

Articles relacionats

Back to top button