superior

Allotjament

La legalització del lloguer d’habitacions, sense data en el calendari

Ningú sap posar una data per a l’aprovació de la normativa turística de Catalunya que inclou el lloguer habitacions individuals pels turistes en cases particulars.

El Decret de turisme que ho regula fa més de tres anys que va iniciar la seva tramitació, però segueix pendent de la seva publicació i entrada en vigor. Aquest projecte de Decret va més enllà de la regulació de les habitacions o llars compartides, revisa i integra diferents normatives de turisme en un únic decret.

En l’àmbit de l’allotjament, la normativa dóna cobertura legal a una tipologia d’establiments tipificats com a “singulars” com, per exemple, cabanes als arbres o coves. La intenció de la Generalitat és donar oportunitats a noves iniciatives turístiques com les llars compartides presentant una declaració responsable davant dels ajuntaments.

Però l’aprovació està en l’aire. La Consellera ha manifestat en diverses ocasions que es troba en la fase final però les dates s’han anat posposant i ara la seva resolució és tota una incògnita.

Articles relacionats

Back to top button