superior

Destinacions

Lleida posa música als seus paisatges per emocionar al turista

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha decidit posar música als seus paisatges per oferir als turistes que visiten la zona una experiència sensorial completa. Els visitants podran accedir a aquests “moments Delicatessen” amb els seus dispositius mòbils a través d’una aplicació que unirà 80 localitzacions concretes amb propostes musicals i textos inspiradors. “La música és el que més emociona a les persones de forma transversal”, assegura el director del Patronat, Jordi Blanch.

La tria de la música anirà a càrrec del periodista Albert Puig, qui dirigeix el programa musical Delicatessen a iCat.cat. Recalca que aquesta proposta no està pensada perquè la gent miri les fotografies del paisatge des de la pantalla d’un ordinador i es posi la música de fons: “es fa perquè la gent s’aixequi de la cadira.” Puig assenyala que “la força de l’emoció musical farà que els turistes se sentin dins d’un videoclip mentre passegen per les terres lleidatanes”.

L’expert en gastronomia i enologia Pep Palau serà l’autor dels textos que acompanyaran les propostes musicals. Es tracta d’escrits clars i precisos que busquen destacar singularitats d’un espai concret que “emocionin” i que s’allunyen de la tradicional informació turística, centrada en dades històriques i objectives.

Aquesta aplicació estarà disponible d’aquí uns mesos i els visitants que hi accedeixin també podran fer suggeriments i compartir-los. Blanch defensa aquest tipus d’iniciatives per innovar en turisme, ja que “busquen presentar els paisatges i els entorns naturals d’una manera diferent sense necessitat d’alterar-los”.

“Innovació sí, però emoció més”, conclou Jordi Blanch, qui creu que “les emocions han de ser la columna vertebral de la innovació en la promoció turística”. Anima als operadors a crear experiències que diferenciïn la seva destinació no pel que és, sinó pel que transmet, tal i com està intentant fer Lleida.

Articles relacionats

Back to top button