superior

Mercats

El lobby turístic Exceltur veu les orelles al llop i es posa les piles

El rum-rum negatiu que sona al voltant de les externalitats del turisme ha posat en alerta el lobby del sector a Espanya. Exceltur ha activat un manifest a favor de “recuperar els vincles entre el sector i la ciutadania local”.

L’eslògan “Turisme Bé, el turisme que tots volem” encapçala el manifest que Exceltur està difonent entre actors públics i privats per promoure, segons defineix, “el turisme amb propòsit, responsable, inclusiu i regeneratiu”.

Entre les intencions del manifest hi ha proposar “noves polítiques turístiques” per una banda i “noves pràctiques empresarials”, de l’altra.

El document es resumeix en un decàleg que aborda els desafiaments del turisme de més actualitat com la saturació, la gentrificació, l’ocupació o l’entorn. La iniciativa emula altres de similars que advoquen pel turisme regeneratiu que té en compte la població local. A Catalunya van presentar fa una mica més d’un any El Compromís Nacional per un Turisme Responsable que ja compta amb centenars d’adherits.

Les empreses associades a EXCELTUR que donen suport al manifest també han sumat el suport d’associacions turístiques com ara CEHAT (Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics), CEAV (Confederació Espanyola d’Agències de Viatges), Hostaleria d’Espanya, ALA (Associació de Línies Aèries) ) i Feneval (Federació Nacional Empresarial de Lloguer de Vehicles Amb i Sense Conductor)

Manifest Turisme Bé

El Compromís de Turisme Responsable de Catalunya serveix de model a la OMT

 

Articles relacionats

Back to top button