superior

Destinacions

Santa Coloma es convertirà en la ciutat termal de l’àrea de Barcelona

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet té en projecte construir un balneari que funcionarà com a centre lúdic termal gràcies a l’explotació d’uns recursos aqüífers descoberts fa més d’una dècada.

Es tracta d’una iniciativa molt ambiciosa que vol convertir Santa Coloma en el referent del termalisme a l’àrea metropolitana de Barcelona. Durant les obres de construcció de la línia 9 del metro en 2004 va aparèixer sota la ciutat una capa freàtica termal amb un cabal d’aigua sorprenent de 60º de temperatura. Aquesta aigua subterrània proveirà el centre balneari de 10.000m2 ubicat al parc colomenc de Can Zam així com altres instal·lacions públiques del municipi.

El projecte, que es preveu que entri en funcionament en 2025, serà de titularitat pública però gestionat mitjançant una concessió. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, ha explicat que el centre estarà orientat al turisme familiar. Per les seves característiques, -no existeixen moltes referències de subsòls urbans amb aquesta riquesa aqüífera- el futur complex té totes les possibilitats de ser un atractiu turístic de gran valor.

El complex lúdic forma part d’un seguit d’instal·lacions i obres d’aprofitament energètic de les aigües que conformen la iniciativa “Santa Coloma, ciutat termal”. Tot plegat comportarà una inversió de 30 milions d’euros que podrien arribar de diferents fons de finançament, com el programa Urbis de la Unió Europea, destinat a impulsar projectes vinculats a la sostenibilitat.

Articles relacionats

Back to top button