superior

Transport

Els avions elèctrics també poden ser una realitat

La innovació en el món de la aeronàutica segueix imparable per aconseguir superar la dependència sobre el combustible fòssil. la fluctuació dels preus i la futura limitació a l’accés d’aquest tipus de combustible està animant a investigar en energies alternatives.

Els principals reptes de la innovació en avions és fer aeronaus més econòmiques, que gastin menys combustible i a més que contaminin poc i facin menys soroll. I tot això passa per un futur que serà elèctric.

En aquest sentit, Airbus, Rolls-Royce i Siemens s’han unit per desenvolupar prototipus de propulsió híbrida elèctrica dels avions comercials. Preveuen que en 2020 tinguin a punt el demostrador de tecnologia híbrida-elèctrica E-Fan X perquè inici les proves de vol i, un any després, l’E-Fan X pugui fer els seus primers vols públics.

Una altra companyia que està treballant en aquesta línia és la britànica EasyJet que vol desenvolupar avions elèctrics de passatgers que podrien entrar en servei l’any 2027 per a rutes d’àmbit regional, d’uns 500 km. Actualment existeixen prototipus d’avions elèctrics biplaça. El principal escull és bàsicament tecnològic perquè les bateries que poden fer funcionar aeronaus per a 100 o 200 places són molt pesades. Reduir aquest handicap és l’objectiu més immediat.

Articles relacionats

Back to top button