superior

Destinacions

Càceres és la nova Capital Espanyola de la Gastronomia 2015

Càceres ha estat triada Capital Espanyola de la Gastronomia 2015, segons ha decidit el Jurat d’aquest guardó. La capital extremenya es va imposar a la resta de finalistes: Osca, València, Cartagena i Lugo. Càceres prendrà el relleu de Vitòria-Gasteiz, actual Capital Espanyola de la Gastronomia.

Serà la quarta ciutat Capital de la Gastronomia. Logronyo va ser la primera, li va seguir Burgos i en 2014 l’és Vitòria-Gasteiz. A criteri del Jurat “Càceres és una joia patrimonial i un escenari idoni per albergar esdeveniments turístics i gastronòmics de projecció internacional i ostentar el guardó de Capital Espanyola de la Gastronomia 2015.”

El Jurat ha valorat que la gastronomia ja formi part del Pla Estratègic Regional de Turisme d’Extremadura i que hagi servit per desenvolupar nous productes turístics com les Rutes Gastronòmiques Singulars, els museus i centres d’interpretació gastronòmics (el del pimentó, únic al món i el de la Cirera del Jerte) i el foment de cuines tan singulars com la Sefardita, la Monacal, la Pastoril i la Transfronterera.

En aquest sentit el Jurat ha destacat l’originalitat de rutes com la Ruta del Pernil ibèric Devesa d’Extremadura amb tallers de tall de pernil i safaris fotogràfics en la Devesa; la Ruta del Formatge amb un recorregut per la vida quotidiana dels formatgers; la Ruta d’Isabel la Catòlica o la Ruta del Tajo internacional amb la cuina transfronterera de València d’Alcántara.

Finalment, el Jurat posa en relleu que “Càceres és un exemple de com es pot realitzar la fusió entre cultura, turisme i gastronomia. Càceres va ser declarada per la UNESCO Ciutat Patrimoni de la Humanitat pel seu excepcional casc medieval; és membre de la Xarxa de Juderies i parada obligada en la tradicional i concorreguda Ruta de la Plata”.

Articles relacionats

Back to top button