Destinacions

Els projectes finançats amb la taxa turística estaran identificats

Barcelona ha decidit que els projectes que s’hagin pagat amb diners de la taxa turística vagin marcats amb un distintiu perquè els ciutadans coneguin on es destina la recaptació d’aquest impost que grava les pernoctacions turístiques.

La intenció de l’Ajuntament és que a partir d’aquest any i de manera progressiva s’assenyalin amb un distintiu els projectes que han estat finançats. Es tracta d’una fórmula transparent de la gestió d’aquests recursos, i també per fer més visible sobre a ciutat el retorn del diners provinents del turisme.

L’any passat, el 2018, l’Ajuntament va gestionar 9 milions d’euros provinents de la taxa turística, dels quals 2,3 milions es van destinar a projectes de millora als barris, i 830.000, a iniciatives relacionades amb el patrimoni i la cultura. El consistori explica que la majoria d’aquests diners s’ha destinat als districtes i a pal·liar els efectes del turisme sobre la ciutat.

Algunes d’aquestes inversions són el pla de millora de l’oferta d’autobusos durant l’estiu, el reforç dels serveis d’agents cívics sobretot a la sagrada Família, el reforç del servei de visualitzadors per lluitar contra l’allotjament il·legal, així com activitats lúdiques com el festival Llum BCN o el concert de l’OBC a la platja de la Barceloneta.

Articles relacionats

Back to top button