superior

EmpresesTransport

El carsharing d’Avancar tanca a Barcelona coincidint amb la marxa d’Uber i Cabify

El 28 de febrer, l’operador de ‘cotxe compartit’ Avancar deixarà d’operar a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Encara que el seu negoci és més proper al rent a car que al lloguer amb conductor, la decisió ha coincidit amb la marxa de les empreses Uber i Cabify que han deixat d’operar a la capital catalana per l’entrada en vigor del decret de la Generalitat sobre VTC.

Avancar portava pràcticament 15 anys oferint aquest servei i segueix a Barcelona les passes que va donar a Madrid, on ja va deixar d’operar també un mes de febrer de 2017. L’empresa espanyola de carsharing és filial de la multinacional nord-americana Zipcar i amb aquesta decisió deixa de prestar serveis a Espanya. Disposa d’una flota de 350 vehicles, un 20% híbrids, una de les característiques del sistema de lloguer dels seus vehicles, a diferència d’altres operadors, és que sempre s’havien de lliurar en un punt fix, en una de les seves bases d’aparcament públic.

Al final es tractava d’un lloguer convencional de vehicle (rent a car) però amb un procés de gestió molt més ràpid. Els seus competidores compten amb un servei més flexible que permet recollir i estacionar el cotxe en qualsevol plaça d’aparcament al mateix carrer. Aquesta fórmula està consolidant-se i creixent en volum de negoci en el sector del carsharing.

La companyia ja ha anunciat als seus usuaris que els reemborsarà la part proporcional de la quota anual. A més de Barcelona, altres ciutats que perden a Avancar són l’Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès o Sant Joan Despí. Alguns mitjans expliquen que Zipcar també preveu marxar de París i de Brussel·les. Ara està present en mig centenar de ciutats, principalment dels Estats Units. També al Canadà, el Regne Unit, Bèlgica, França, Turquia i Taiwan.

Articles relacionats

Back to top button