superior

Destinacions

Salou no aixeca cap i torna a vincular-se a destinació de borratxera

El treball i esforç que realitza bona part del sector hoteler de Salou per situar la destinació com a referent de turisme familiar no serveix de gaire quan operadors internacionals i alguns empresaris locals programen viatges turístics al municipi sota el reclam de sexe, drogues i alcohol.

Encara no ha passat la ressaca del Saloufest, dirigit a joves britànics, que ja es prepara un nou festival del 4 al 8 de maig per a joves francesos. En aquest cas no s’amaga la motivació del paquet Karibean Spring Break: per viure “la primera orgia”. Aquesta proposta a la Costa Daurada torna a passar una factura molt alta en la imatge de Salou.

L’Ajuntament no ha trigat en sortir al pas dient que volen desvincular-se d’aquesta oferta i que demanaran que es retiri el nom de Salou de la publicitat. Cal saber l’efecte d’aquesta nova oposició ja que malgrat que l’ajuntament va assegurar l’any passat que no hi hauria nova edició del Saloufest i l’operador ho ha comercialitzat aquest 2016.

L’organització del viatge Karibean Spring Break ven quatre dies d’estada “boja” per 200 euros. El sexe i l’alcohol són l’element central, sense coartada ni embuts. Els vídeos i els missatges de l’operador són explícits i no s’amaguen sota l’esport o altres activitats paral·leles. Missatges com porta sempre begudes a la bossa –no de vidre perquè es poden trencar-  o busca els teus límits però evitant el coma etílic es publiciten al web.

Salou torna a estar a l’ull de l’huracà del turisme escombraria. Cert que aquest turisme no representa la realitat d’un destí de sol i platja amb 8 milions de pernoctacions anuals però l’impacte sobre la seva imatge és brutal, torna a col·locar el municipi en la lliga del turisme de borratxera. Però la fama que va guanyant-se es deu a que alguns hotelers del territori accepten aquest tipus d’ofertes.

Articles relacionats

Back to top button