superior

FormacióServeis

La informació de tots els museus catalans ja està incorporada a l’aplicació mòbil ‘Visitmuseum’

La primera aplicació mòbil que recull informació dels museus registrats de Catalunya, Visitmuseum, ha presentat l’última actualització en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Aquesta app actua com a eina de suport a la visita presencial que l’usuari local i turista fa al museu. El sistema d’aplicació permet la descarrega abans de la visita i en arribar al museu utilitzar-la sense connexió a Internet. Visitmuseum complementa el seu recorregut amb continguts visuals i de text perquè es gaudeixi amb detall d’una selecció acurada de les principals peces de cada museu, expliquen els seus impulsors del departament de Cultura.

L’aplicació s’adreça principalment al públic turista: “Un dels objectius de Visitmuseum és reduir la distància entre el museu i el visitant estranger”, afirmen. La iniciativa va sorgir per la necessitat per part del sistema de museus de Catalunya de dotar-se d’eines per atendre millor el públic estranger oferint continguts de qualitat en diferents idiomes.

Són 229 equipaments museístics i més de 1.300 objectes els que es poden trobar (56 museus de la província de Barcelona, 27 de Girona, 10 de Lleida i 15 de Tarragona, a més de 121 extensions museístiques de monuments, jaciments, etc.) Fa un any Comunicatur informava de la iniciativa, que en aquell moment permetia visitar 113 museus catalans.

Després d’aquesta primera fase amb els continguts d’imatge i text de tots els museus, el departament de Cultura ha anunciat que comença la producció d’audioguies en quatre idiomes. Com a prova pilot Visitmuseum incorpora cinc audioguies. La app ha estat finançada íntegrament per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) de la Generalitat de Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button