Allotjament

Com serà l’estiu?

Les patronals empresarials turístiques fan les seves previsions per a la temporada d’estiu que apunta a rècord, més turistes estrangers, més despesa i més reserves d’última hora

El sector de l’hosteleria ha començat la campanya turística preparada per assolir uns resultats excepcionals després del retorn dels principals mercats internacionals.

L’estiu a Catalunya apunta a rècord. Dades com les del 2019 o superiors. La inflació dels preus, que també afectaran les factures dels turistes, quedarà amortida per l’acumulació d’estalvi de les famílies.

A la Costa Daurada i al conjunt de la província de Tarragona les dades d’ocupació seran superiors a les de prepandèmia. La costa té xifres de reserves més elevades que la zona d’interior, però les reserves d’última hora seran les que mantindran uns resultats per a la temporada d’estiu 2022 molt bons. A la costa superaran el 90% d’ocupació amb un preu mig en augment, segons la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona.

El sector turístic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona també ha confirmat les bones perspectives per la temporada d’estiu 2022. Els establiments turístics preveuen ocupacions superiors al 80 %, en el mes de juliol, i superiors al 95 %, en el mes d’agost, segons informen els representants de allotjament turístic.

A nivell general els empresaris estan preocupats per l’increment dels costos, especialment els energètics, que podrien passar factura en els resultats a final d’any. Sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna   assumeixen que no tindrà una resolució ràpida i que aquests mercats emissors quedaran afectats per una temporada llarga. Ja donen per descomptat el seu estancament.

En el cas de Barcelona  ciutat i la seva província, a començament d’any, ja esperaven un efecte rebot del turisme per aquest 2022 amb xifres prepandèmia. A finals del 2019 van assolir ocupacions hoteleres d’un 71% respecte el 2019. Per aquest estiu ja preveuen acostar-se als registres dels anys que van del 2015 al 2019. Pel que fa a la capital els responsables de Turisme de Barcelona han anunciat que des d’abril s’ha tornat a la normalitat i que aquest estiu s’acostarà l’ocupació a la que tenia abans de la pandèmia.

A les destinacions d’interior com Lleida i el seu Pirineu el sector voldria repetir resultats d’altres estius on van aconseguir rècord. El turisme de proximitat i la seva oferta vinculada als espais oberts de lleure i natura els va situar en una posició immillorable respecte altres destinacions. Aquesta temporada esperen igualar-ho.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button