superior

abajo

Allotjament

Els hotels es veuen atrapats amb els preus de l’Imserso

El programa de turisme social posa a disposició 820.000 places a partir del setembre

El sector turístic critica la nova temporada dels viatges de l’Imserso perquè pràcticament congela els preus sense tenir en compte l’encariment de l’IPC que afecta l’estructura de costos dels hotels.

El Govern ha explicat que ofereix 820.000 places que es començaran a comercialitzar al setembre per fer els viatges a finals d’octubre i fins al juny del 2023. Quatre milions de pensionistes que ja estan inscrites com a beneficiàries del programa començaran a rebre la informació de la nova convocatòria . El nombre de places es podria augmentar si hi ha una demanda creixent.

Els hotelers han llançat dures crítiques contra el Ministeri de Drets Socials perquè calculen que tal com s’ha presentat el programa els corresponen 22 euros nets per client i dia en règim de mitja pensió. Sense una actualització de preus que s’adeqüi a la nova realitat de cost de l’energia o els costos laborals de les empreses, per exemple, la patronal assegura que el sector està “condemnat a la ruïna”.

En algunes destinacions com la Comunitat Valenciana preveuen que alguns establiments no concorrin a aquest programa de vacances dirigit a la gent gran per a no treballar en pèrdues. Demanen que s’actualitzin les condicions perquè el preu estigui dins de mercat i sigui rendible.

Articles relacionats

Back to top button