superior

Destinacions

35 milions per conservar el patrimoni

Espanya invertirà en patrimoni cultural com a factor modernitzador i de competitivitat per al sector turístic

Deu projectes de restauració i manteniment de patrimoni històric i cultural rebran una injecció de 35 milions d’euros finançats pels fons europeus per atraure turistes nacionals i internacionals interessats per la cultura.

Segons informa el ministre de Cultura, 15 milions d’euros seran per reformar els museus de les ciutats Patrimoni Mundial de Tarragona i Càceres; 4,7 milions d’euros per a la restauració de castells i muralles declarades Bé d’Interès Turístic com els castells de Sagunt (València), Adsúbia (Alacant) i Santed (Saragossa) i les muralles de Zamora i la de Burgo de Osma (Sòria).

15 milions més els destinaran a la rehabilitació d’equipaments culturals inclosos al Paisatge de la Llum de Madrid, declarat Patrimoni Mundial l’any passat. Concretament s’invertiran a la Biblioteca Nacional, al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía i al Museu Nacional del Prado.

Necròpoli de Tarragona

En el cas de Tarragona, rebrà 7 milions d’euros per reobrir la Necròpolis Paleocristiana que és Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco. Un museu del conjunt funerari que fa més 30 anys que està tancat al públic per falta d’inversió. És un dels cementiris tardoromans més ben conservats de tot l’Imperi romà. A finals del 2024 podrien estar enllestides les obres però l’obertura de portes seria com a molt tard en 2026. Durant tres dècades aquest patrimoni tan sols s’ha pogut visitar parcialment. Després de la intervenció l’espai quedarà rehabilitat i s’eliminaran les barreres arquitectòniques perquè sigui un equipament adaptat a persones amb discapacitat.

Aquest cementiri compta amb més de 2.000 enterraments documentats, el que li confereix ser el més important del continent europeu en la seva categoria. Malgrat el seu valor, fins ara aquest recurs ha quedat fora del circuit de visites del conjunt patrimonial.

Articles relacionats

Back to top button